lauantai 14. huhtikuuta 2012

Viikinkineule

Huhtikuun alussa sain valmiiksi neuletakin, jota esikoiseni oli pyytänyt tekemään jo ennen joulua. Toivoi ehkä joululahjaksi neuletta, mutta valmistui vasta pääsiäiseksi. Äitimuori hidastuu näköjään iän myötä...
Yhdessä suunnittelimme väriä ja mallia, alunperin toive oli villatakki Novitan Tempo-langasta, mutta en oikein lämmennyt ajatukselle. Tempo oli mielestäni liian paksu ja jäykkä tällaiseen neuleeseen. Ehdotin viikinkikuvioita ja yhdessä valitsimme sopivan koukeron Viikinkineuleet-kirjasta.
Koukeroita piti tietysti ensin opetella tekemään, kun en ollut tehnyt normaalia palmikkoa monimutkaisempaa aikaisemmin.
Tässäpä sitten valmis komistus. Langaksi valikoitui Novitan Isoveli ja Dropsin Alpaca. Neuleen väri onnistui mielestäni ja neule on sopivan paksua, mutta kuitenkin pehmeää. Lankaa kului yhteensä reilu kilo n. 1035 g, puikoilla 5,5. Minulla on aika löysä käsiala.
Viikinkikoukerot koristava etukappaleen reunoja jatkuen hupun reunoissa ympäriinsä. Hihat ja takakappaleet ovat sileää neulosta.
Koukeroiden jatkumisessa etukappaleessa huppuun oli vähän hankaluuksia, mutta lopputulos on kuitenkin ihan jees.
Hammasnappien kiinnittämisessä oli temppuilua, kun eka kertaa tällaisille napeille laitoin kiinnityssysteemiä. Huppuun lisäilin silmukoita alussa ja kaventelin huipussa, ettei hupusta tulisi muodoton möhkäle (sellaisenkin olen josukus onnistunut tekemään). Neuletakin lopputulokseen olen ihan tyytyväinen. Ja niin oli neuleen saajakin.

6 kommenttia:

  1. Kommentoinkin tänne jo aikaisemmin mutta ei näy...

    Piti sanomani: todella kaunis takki! Suunnittelitko sen ihan itse vai löytyisikö siihen ohjetta? Voisin pyytää äitiäni neulomaan samanmoisen pojalleni.

    Itse olin silloin kun molemmat kädet oli kunnossa tosi surkea käsitöissä; sukat jäi aina kantapäähän ja yhtä pientä pitsiliinaa virkatessa meni koko yläasteen lukuvuosi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole valmista ohjetta sellaisenaan. Otin mitat pojasta ja katselin vähän mallia valmiista Novitan hupputakkien ohjeista ja laskeskelin sitten silmukkamääriä mallitilkun ja koukeroiden kasaankuromisen perusteella. Enkä tainnut edes laittaa itselle niitä ylös kunnolla, kun neuloin molemmat etukappaleet ja molemmat hihat samanaikaisesti. Viikinkineuleet-kirjasta löytyy upeita kiekuroita neuleiden koristeeksi! On siellä joitain valmiita mallejakin naisille.

      Poista
  2. Aivan upea! Ja isotöinen, joten pisteet sinnikkyydestä! Nimimerkillä "Palmikoita lähiaikoina itsekin työläästi vääntänyt"....

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!