perjantai 20. syyskuuta 2013

Sukkia, sukkia, sukkia

Täällä on aivan villiinnytty Sukkasadon tiimoilta. Sukkaa pukkaa puikoilta jos jonkinmoista.
Viime lumien aikana löysin oman äitini sukkavarastosta tutun näköisen sukan. Nuoruudessani olin neulonut omasuunnittelemat kirjoneulesukat, jotka näyttivät mielestäni aika hyviltä näin useiden vuosien (vuosikymmenien?!) jälkeen. Halusin mallin talteen ja niinpä "lainasin" sukkaa. Nyt sukka on ollut kohta vuoden lainassa ja vihdoin ja viimein malli on nyt tallella. Mallisukan voisi kai palauttaa takaisin.

 Keskellä vuosikertasukka ja ympärillä uudet versiot. Lankana on Novita 7-veljes ja koko omani eli 39. Jos sukat ei kelpaa kenellekään muulle niin voinpahan käyttää itse. Lankojen sävystä riippuu miltä malli näyttää, mielestäni martta-väri (vaalean ruskea) on ehkä liian vaalea malliin, mutta tulipahan kokeiltua.
Lampaat olivat vapaana pihalla, kun valokuvailin ja Utelias Iita halusi myös kuvaan. Nokka pitää pistää joka paikkaan.
Ja pitihän ne lammassukatkin tehdä. 7-veljestä näissäkin lankana, lampaan valkeassa turkissa lisäksi mohairlankaa jostakin jämänöttösestä. Lampaan kuvion malli jostakin Novitan lehdestä, muut hörselöt omia.
Joulu alkaa lähestyä ja jouluna kuuluu antaa lahjaksi joulunpunaisia sukkia. Aloitin punaisten sukkien teon pitsineulesukilla, joiden keskellä Novitan boleron pitsikuvio ja reunoilla yksinkertaiset reikäpitsit.
Millaiset sukat sitä seuraavaksi tekisi?

7 kommenttia:

 1. Onpas kauniita sukkia! Ihania pörröisiä lampaita, niin sukissa kuin oikeatkin! ;o)

  VastaaPoista
 2. Sukkasadon puolella jo kommentoinkin, nuo lammas-sukat on tosi IHANAT! Kaunis on myös tuo oma mallisi, kiva että sait nostalgiasukat itsellesi! :o)

  VastaaPoista
 3. Oletpas ollut tuottelias! Nuo lammassukat on supersöpöt!

  VastaaPoista
 4. Kauniita sukkia, etenkin nuo lammassukat!

  VastaaPoista
 5. Oi miten upeita kirjoneulesukkia, ja lammassukatkin niin ihanat! :) Pistin blogisi seurantaani, kun olit käynyt kommentoimassa minun blogissani, kiva tutustua sinunkin käsitöihisi. :) Ihania sukkia olet nyt sukkasadon aikana tehnyt, kurkkasin ne kaikki läpi. :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille kommenteistanne! Mukava nähdä keitä täällä vierailee. Tervetuloa toistekin!
  Kiva kuulla, että lammassukat miellyttävät silmää - itse en oikein tiennyt pidänkö niistä vaiko en, koska langanjuoksut olivat mielestäni turhan pitkiä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!