sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Kehräyshimo

Yhtäkkiä minut valtasi kehräyshimo. Aikaa oli vain vähän, mutta yksisäikeisiä kehräyksiä oli kopassa odottamassa kertausta. Pikaisesti siis kertaamaan rukilla.

Aluksi sai langan muodon Jämptlannin pystykorvan karva. Lisänä harmaata lampaan villaa. Pelkästään jämptin pohjavillasta en ainakaan minä saa lankaan ilman pitempää kuitua.
 Koiran omistajalle on tarkoitus neuloa langasta (109g) kädenlämmittimet joululahjaksi.
Seuraavaksi kertasin monirotuisen (Suomen pystykorvaa ja hirvikoiraa) koirankarvan säikeet. Näissä mukana valkoista lampaan villa sitomassa koiran pohjavillauntuvaa. Aika kiva vaikka itse sanonkin.

Jos tekisin näistä lapaset. Lankaa on yhteensä 129 g, joten riittäisi lapasiin.
Kokeilin vielä Navajo-kertausta vironvillan hahtuvasta kehräämästäni säikeestä. Langasta tuli kolmisäikeistä ja aika kivan väristä. Lankaa on vain 23 g, joten joko on kehrättävä lisää vastaavaa lankaa tai laitettava raidaksi.

6 kommenttia:

 1. Tulipa niistä tosi herkkuja:)Mielenkiinnolla jään odottamaan valmiita tumppusia.

  VastaaPoista
 2. Luin ensiksi, että keräyshimo.. Mutta kehräyshimo, oi! Ihania lankoja. Voi kunpa pääsisikin kehräämään, siis harjoittelemaan, mutta kuitenkin. Ihania värejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, keräyshimo! No, on sitäkin joskus liikkeellä. Ei muuta kuin kehräilemään. Kiitos. Luonnonvärit on minustakin ihania ja kyllähän tuo vihertäväkin miellyttää omaa silmää.

   Poista
 3. Kauniita kehräyksiä! Minä en varmaan tuotakaan hommaa oppisi.

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Kyllä kehräämään oppii, kun saa neuvoja ja harjoittelee. Kannattaa kokeilla! On nääs mukavaa hommaa. Ja se kehräys-ääni on kuin kissan kehräystä ;-D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!