lauantai 5. lokakuuta 2013

Luna sairastaa

Nukkumaanmenoaikaan torstaina perheen kuopus huuteli yläkerrastaan, että Luna tekee asiansa nurkkaan ja mukana on verta. Onneksi perjantaina oli lomapäivä töistä ja sain eläinlääkärille ajan heti. Ennen sitä Luna ehti käydä tikistelemässä pissiä pellossa ja hiekka-astialla useita kertoja. Ja kisu-rasu naukui koko ajan ja hönttäsi levottomana.
Luna tripillä
Eläinlääkärissä Luna nukutettiin ja tutkittiin, reseptit ja hoito-ohjeet mukaan ja apteekin kautta kotiin. Virtsatulehdus. Lunalla on ilmeisesti herkkyys reagoida stressitilanteisiin virtsatulehduksella. Stressin aiheuttajana ilmeisesti kuivaruoka laadun muuttuminen edellisen ruokapussin loputtua.

Kotimatkalla Luna oli kummallisen oloinen ja rauhallinen autossa. Tulomatka eläinlääkäriin oli ollut yhtä huutoa. Opiaattilääkitys sai kisun omiin maailmoihinsa. Kotona Luna istui kieli tötteröllä paikallaan ensin sohvalla kaksi tuntia ja sen jälkeen muovisen kauppakassin edessä kaksi tuntia. Ihan pihalla.
 Kotiin tullessa lampaat riensivät oitis katsomaan miten sairas Luna voi. Lunan tassussa oli vielä side nukutuksen ja verikokeen ottamisen jäljiltä. Luna ei arvostanut lampaitten myötätuntoa.
Älyttömän kallista on tuo eläinlääkärillä käyminen ja lisäksi vielä lääkkeet. Kuinkahan monella on vakuutuksia lemmikeille? Minulta nimittäin kysyttiin onko vakuutuksia ja jäin miettimään kannattaisiko olla vakuutus ja paljonkohan se maksaisi. Yhteen lääkärikäyntiin meni ainakin hulvaton määrä euroja. Mutta tärkeinttä tietty on, että Luna tervehtyy. Ei ole kiva, kun pikkukisu on kipeä.

10 kommenttia:

 1. Toivottavasti Luna parantuu. Kannattaa kysellä ja pyytää tarjouksia eläinlääkärikuluvakuutuksesta kaikista vakuutusyhtiöistä, koirilla on tosi kalliit meinaan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään Luna on jo selvästi parempana. Kävi jo ulkonakin pikkuisen.

   Poista
 2. Kallista lystiä on eläinlääkärireissut mutta kyllähän ne maksaa jotta saa lemmikin terveeksi. Suuria eroja on kyllä hinnoissa ainakin meillä päin. Aika reppanoita ovat kyllä nukutuksen jälkeen, raasut. Ihan pihalla kaikesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luna oli kyllä tosi säälittävä rauhoittavassa lääkityksessään. Ikinä en ole nähnyt Lunaa niin omissa maailmoissaan. Onneksi parempaan suuntaan on jo menossa.

   Poista
 3. Toivottavasti Luna paranee pian!

  Vakuutusta ei ole, eikä sitä nyt kyllä enää saataisikaan Helmin diabeteksen takia. Olisi kyllä varmasti kannattanut aikanaan ottaa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos, Neiti Kissa vaikuttaa jo aika terveeltä.

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä paranemiseen! Toivottavasti tauti ei uusi jatkossa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt Luna on jo terve. Kädet on kyynärpäitä myöten ristissä, ettei tauti uusisi. Lääkkeitä olisi kyllä jäljellä, mutta aina mieluummin on terveenä kuin sairaana.

   Poista
 6. Vanhempi postaus, mutta sanon silti kun en ollut hetkeen aikaan käynyt täällä. Meillä on vakuutus molemmilla ja totta totisesti tuli viime vuoden aikana tarpeeseen! Suosittelen lämpimästi, siitä huolimatta että voi käydä niin, että sitä ei koskaan tarvita ;)

  Pikaista paranemista tytölle ja toivottavasti Risto Reipas pysyy jatkossa kotona!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!